Pejlemærker
(Norrøn Arkitekter)

Ved Norrøn var jeg ansvarlig for de to følgende projekter; "Byens Spisebord" og "Overblikket", hvor jeg som sagsarkitekt stod for at indsamle midler, planlægge samt koordinere og strukturere de forskellige frivillige folk fra CELF, indhente tilbud og projektere disse to projekter samt ansvarlig for byggepladstilsyn og opfølgning.

“Byens Spisebord” og “Overblikket” er de to første pejlemærker langs cykelruten København – Berlin. Pejlemærkerne er opført i forbindelse med projektet ”Powered by Cycling: Panorama”, som er støttet af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling, Arbejdsmarkedets Feriefond og Friluftsrådet samt projektets ellers tilknyttede partnere.

“Byens Spisebord” tager sit udgangspunkt i det gamle kystsikringsanlæg, der tegner hele havnens udformning med sin karakteristiske stensætning og det aktive liv, som i forvejen udspiller sig på Hesnæs Havn. Byens Spisebord fungerer som en pause for cykelturisterne og som socialt knudepunkt for turister, lokale og andre besøgende på Hesnæs Havn.

“Overblikket” ved Stevns Kridtbrud tilbyder den forbipasserende et kig ned i det enorme hvide brud med dets azurblå søer. Overblikket udpeger det menneskeskabte landskab, der, i kraft af nye udgravninger, er i konstant forandring og understreger kridtbruddet, som en del af kulturlandskabet ved Stevns Klint og hele Kalklandet.

Projektet er opført med støtte fra Østdansk Turisme, Det Classenske Fideicommis, Wienerberger, CELF, Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Friluftsrådet, Arbejdsmarkedets Feriefond og Værkstedet Åvænget.

Pejlemærke, Hesnæs Havn
Pejlemærke, Stevns Kridtbrud